Veien til indre ro Nervesystemet & kroppen. Torsdag 19.april kl.18-21

 
 
WORKSHOP med LINN STOKKE

1. Foredrag 1.5 t (ink tid til spørsmål)
Pause 15 min

2. Meditativ yoga med øvelser for dyp avspenning (TRE) ca 1.15 t

Velkommen til en workshop om nervesystemet og kroppen
I dette foredraget vil du få forståelse om hvordan du kan bistå indre ro og bedre livskvalitet. Vi avslutter med 1t.15 minutter meditativ yoga og TRE øvelse for for dyp avspenning. 

Du vil bla få vite at vi har et nervesystemet skapt til å tåle livet,
men blir vi overveldet kan vi oppleve kronisk stress. 
Vi skal snakke litt om veien hjem og å fokusere på 5 viktige aspekter vi kan bistå oss selv med. 
Vi skal også snakke om Førstehjelp for nervesystemet og hvordan vi kan forebygge. Foredraget avsluttes med en vakker film.

Varighet: ca 3 timer

Om Linn Stokke
For mange er Linn Stokke kjent som skuespiller ved Nationalteateret
I 2003 gjorde hun et nytt valg.  
Etter medisinsk grunnstudium og 8 års utdannelsen I Mind Body psykoterapi åpnet hun privat praksis med spesialisering stress og trauma
Hun har praktisert Mindfulness i over 25 år.
og holder kurs og foredrag over hele Norge.
Linn underviser fast I Mindfulness og fysiologi på Yin yoga lærer akademiet I Oslo Og er assistent på NARM terapi utdannelse for psykologer og psykoterapeuter I Danmark og Norge.

Vi ser frem til å ønske Linn Stokke varm velkommen. 
Dette møte, denne eventen bør du få med deg. 

Påmelding til post@pranahuset.no 

Pris for hele eventer kr. 550,-
Pris for kun foredraget kr. 300,-

Utgivelser:
• “Å endres gjennom smerte” 2017 (medforfatter)
• “ Tanker fra en sorg” 1991 & 2011 Anbefalt av ´Krisesenteret I Bergen v Psychology, Mr Atle Dyregrov og Psychologist, PhD & Director at LIFE AID, Center for integrated Medicine Mr.Audun Myskja MD,PhD
• “Trollet Trym og den hemmelige farven”, en barnebok om sorgreisen 1992 & 1996
• “Mindfulness ditt ubrukte potensiale”, CD Guidede meditasjoner
Nå 7 opplag.
 

Dato: 19.april

Tid: kl.18.00-21.00

Reservere plass: Klikk her

 

 

 

 

Activation of the Feminine Power Within 12.april kl.18.30-21.30 med Elisabeth og Ina

 
 
 
Activation of the Feminine Power Within
Vi har gleden av å invitere til en kveld med påfyll, aktivering og samvær for å hedre den feminine kraften som er i oss - det skapende, omsorgsfulle, kjærllightet til oss selv, medfølelse og dyp ro og glede. 
Dette blir en herlig kveld i ro og harmoni med rolig flytende Yin yoga, Qigong og yogamassasje i yin stillinger, samt god ansiktsmassasje med eteriske oljer. 
Øvelsene er rolige og passer alle uansett erfaring. Denne delen blir ledet av Ina Løvdal, hovedlærer ved yogalærerutdannelsen ved Yin Yang Yoga Akademiet.
 
Så går vi inn i en totalt avslappende seanse med energi- og chakrabalansering med krystaller på hver enkelt deltaker til nydelige toner fra fantastiske krystallsyngeboller som har frekvenser tilsvarende våre chakra. 
Deretter flyter vi inn i en giudet meditasjonsreise i ditt indre univers. Denne ledes av intuitiv veileder og kursholder Elisabeth Kjeldsø, som bruker sine medfødte evner til å se behovene til hver enkelt.
 
Dato: 12.april
Tid: kl.18.30-21.30
 
Pris kr.500,-
 

Reservere plass Klikk her

 

 

 

 

Helseforebyggende tema om en bedre helse med Marianne Magelssen

 

 

Sist ble Marianne´s foredrag fullbooket. Alle var enige om at foredraget var fantastisk!

Og siden det var flere som ønsket å komme, men ikke kunne den gangen.. har vi invitert Marianne tilbake. 

 

Kom å hør mer om blandt annet dette:

 

Bli mer bevisst på hvordan stress påvirker kroppen og lær å aktivere avspennings responsen. Lær mer om pustens kraftfulle og magiske evner!

Hvert enkelt individ bærer på, fra naturens side, den kunnskapen og de verktøyene det trenger for å kunne løse egne utfordringer. Pusten er et slikt verktøy, den er gratis, lett tilgjengelig og uløselig knyttet til det ubevisste nervesystemet.
Jeg skulle mange ganger ønske at jeg hadde en sommerfugllarves tålmodighet, et spebarns tillit og evnen til å gi slipp med samme visdom som et blad om høsten- da hadde livet bestemt vært lettere.

Kurs innhold:
​​- Bli mer bevisst hvordan stress virker på kroppen og lær å aktivere avspenningsresponsen.
​​- Fra autopilot til bevisst handling
- Oppmerksomhetstrening/Mindfulness. Studier viser at regelmessig utøvelse av Mindfulness/Oppmerksomhetstrening fører til endring i hjerneaktivitet, hormonproduksjon og nerveaktivitet. Oppmerksomt nærvær bidrar til god selvledelse og styrker livskvaliteten. 
Ingenting stresser oss mer enn tankene våre – lær og bruk deg selv bedre gjennom bevissthet om kroppens egne verktøy.

Foredragsholder, Marianne Magelssen er utdannet sykepleier, coach og mindfulness instruktør. Hun arbeider i dag som foredragsholder og forfatter. Hennes arbeid kjennetegnes først og fremst av en profesjonell faglig bakgrunn, enkelthet, og en ærlig, personlig tilnærming.
Hun arbeidet i mange år som sykepleier innenfor akuttmedisin, og har lang erfaring med kritisk syke pasienter og deres pårørende. Fra 1997 til 2003 eide og drev hun førstehjelpsfirmaet Cicerone Førstehjelp. Fra 2003 til 2006 arbeidet hun som produktsjef og salgssjef i legemiddelbransjen.
Marianne er forfatter av bøkene: "Kjære gud, kommer du snart? Det er så rotete her" og ”Pust for livet”, en bestselgende bok om stressmestring, atferdsendring og tilstedeværelse.

Marianne er opptatt av ressursene vi selv besitter. Å ta lederskap i eget liv. Ta ansvar for egen helse, egne prestasjoner, egen adferd og eget stressnivå. Vi kan bruke oss selv bedre gjennom bevissthet om kroppens egne verktøy.

Et meget aktuelt, viktig og spennende tema:
Dato: 26.april 2018
Tid: kl.18.00-20.00
Pris: 400,-
Servering: Varm kvelds suppe
Sted: Otto Sverdrups vei 9, 1337 Sandvika/ Pranahuset

 

*Påmelding trykk her

 

 

 

 

Ashtanga yoga & workshop med Tarik og Lea Marie, 26. - 29.april 2018


 

Velkommen til en helg med tradisjonell Ashtanga yoga med de erfarne og dedikerte lærerne Lea Marie Perfetti og Tarik van Prehn.

Workshopen vil holdes 26. - 29. april 2018 på Pranahuset i Sandvika (10 minutter fra Oslo med tog).

Passer for alle og alle er velkomne, fra begynnere til erfarne! Antall studenter er begrenset.

Påmelding, spørsmål etc ta kontakt på ginen@mac.com.

Program:

Torsdag 26. april kl 18: Ledet klasse etterfulgt av velkommen og introduksjon til mysore style for de som er nye.

Fredag 27. april 7.30 - 10.00: Mysore praksis

Lørdag 28. april 9.00 - 11.30: Mysore praksis, pranayama (pusteøvelser) og samtale

Søndag 29. april 9.00-12.00: Mysore praksis, pranayama og avslutning

Pris: 1700 kr

Tarik og Lea vil gjennom disse dagene hjelpe begynnere til å etablere sin egen ashtanga prakis, samt veilede og hjelpe mer erfarne studenter til å fordype og utvikle praksisen sin. Man får individuell oppfølgning og justeringer tilpasset den enkelte. En fin mulighet til å oppleve to erfarne lærere i yogarommet.

Welcome to a weekend with traditional asthanga yoga with the experienced and dedicated teachers Tarik van Prehn og Lea Marie Perfetti. They teach at Pranahuset in Sandvika (10 minutes with train from Oslo) from 26 -29 April 2018. The workshop is suited both for beginning and experienced students, and all levels are welcome! Number of students will be limited.


For signing up, questions etc contact Gine at ginen@mac.com

Program:

Thursday 26. april kl 18: Led class followed by a welcome talk and an introduction to mysore for those new to mysore style.

Friday 27. april kl 7.30 - 10.00: Mysore practice

Saturday 28. april 9.00 - 11.30: Mysore practice, pranayama and talk

Sunday 29. april 9.00-12.00: Mysore practice, pranayama and good byes

Price: NOK 1700

Through the workshop Tarik and Lea will help beginners to establish their own ashtanga practice, as well as guide and help the more experienced students to deepen and develop their practice. You will receive individual guidance and adjustments. This is a nice opportunity to experience Ashtanga yoga with two experienced teachers in the room!

 

Få plasser igjen så ta kontakt og reservere plass allerede nå til: ginen@mac.com 

 

 

 

 

Rom for Deg med Christina Danielsen og Sunniva Borge, Lørdag 21. april kl.09.00-15.00

 
En hel dag med yoga og mindfulness i vakre omgivelser i Sandvika. Vi jobber med tilstedeværelse, takknemlighet og med å finne indre ro. Sammen skaper vi rom for velvære, vekst og personlig utvikling på flere nivåer. 

Vi leder deg gjennom dagen som vil bestå av yoga- og mindfulnessøvelser spesielt utvalgt og satt sammen for å åpne opp, skape flyt og gi deg energi. Ønsket vårt er å skape et godt ROM FOR DEG der du kan lære, vokse, hvile og hente inspirasjon. 

Målet vårt er at du forlater denne workshopen med ny innsikt om gode og nyttige verktøy du kan ta med deg og bruke når du trenger det. For å ha en bedre hverdag, preget av minst mulig stress og mest mulig glede og ro. 

Kanskje får du en klarhet du har savnet, kan hende åpner det seg nye muligheter som du har ventet eller håpet på. Alt begynner med en tanke. Og alt er mulig, men et sted må du starte. 

Praktisk informasjon: 
Pris: 1490,- inkl. varm lunsj og goodie bag. 

Hvis du booker og betaler før 21.3.2018 betaler du 1290,- 
Konto nr 9801 60 73156. Oppgi fullt navn og e-post adresse ved betaling. 
Påmelding er bindende og du vil motta en betalingsbekreftelse. 
Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål på chridanielsen@hotmail.com eller sunniva.borge@gmail.com.
 
Påmelding og mer info her: sunniva.borge@gmail.com
https://www.facebook.com/events/1328424567288194/

 

 

 

 

 

 

 

VelværeWeekend!

 

 

Velvære weekend på Pranahuset 

- ta plass i egen bolig - 

Har du hatt og/eller har en hektisk hverdag?

Sliter du med å fokusere og har vanskligheter med å få sove, fordi det surrer med opphengte og unyttige tanker, og har stadig mentale forstyrrelser? Eller at du bare trenger en helg for deg selv, i stillhet og nærvær? 

Denne helgen blir uansett noe for enhver og vi får god tid til egenpleie og gjør plass til ny vitalitet og livsgnist. 

Vi er gode på å være tilstede for alle andre og glemmer oss selv i korte og lengre perioder. Og for mange kanskje i lang tid og mange år, det tærer på. 

Når vi glemmer oss selv og mister kontakten med hva vi egentlig har mer behov for, kan vi kjenne trøtthet, utmattethet og tungsinn til tider. Og kanskje blir det et vedvarende problem som igjen påvirker hele systemet.

Det er vanskelig å komme seg ut av slike faser og kanskje blir en slik helg som denne starten på en ny tilværelse med letthet og lysere hverdager.

 

Program denne helgen: 

*Fredag:

kl.17.30-20.00 

Vi møtes på matten til en kopp te og nøtter. Vi blir litt kjent og Mariam vil introdusere helgen og seg selv.

kl.18.00-20.00 YogaFlow og Yin med massasje. 

*Lørdag:

kl.09.00-11.00 Vi møtes i stillhet på matten til meditasjon.
Myk yoga med fokus på rygg og skuldre. Frukt og te serveres etter timen. 

kl.11.15-11.45 Instrumenal avspenning med fiolinisten Trude Hagaseth

kl.12.00-13.30 Mat og fordøyelse av inntrykk

kl.13.30-15.30 Yin yoga med fokus på nærende øvelser for nyre, hjertet, blære og tynntarm

*Søndag:

kl.10.00-12.00 Vi møter oss selv på matten i stillhet, meditasjon & refleksjon.
kl.10.30-12.00 Rolig og myk yoga 

kl.12.00-13.00 Varm lunsj 

kl.13.00-14.00 Fri tid til Sauna eller en rusletur i området eller helst bare rundt huset og på tomten.
kl.14.00-16.00 Yin yoga massasje med fokus på hofter og bryståpnere.
kl.16.00-16.30 Refleksjon og åpning for å "lufte" hvordan denne helgen har påvirket din kropp og ditt sinn (men ingen must). 

 

Dato: 26. - 28. Januar 2018


Pris: kr. 2000,- (medlemspris kr.1800,-)  

Pris kun en dag kr. 1000,-  (lørdag eller søndag)                                         

(inkludert; Yoga, massasje, varm lunsj, frukt, te, nøtter)

Adresse: Otto Sverdrups vei 9, 1337 Sandvika
Annen info: løse, lette og luftige klær, sokker og en genser. Egen yogamatte (vi har til låns)

 

Hva kan du forvente deg? 

*Mer energi og overskudd 

*Tid for refleksjoner i livet

*Egenomsorg og egenpleie

*Opplevelsen av et godt og nærende nærvær 

*Massasje med varme oljer
*Passiv & aktiv yoga i rolig flyt (Yin Yang) 

Hvem passer dette for? Alle! 

Etter en slik helg vil du kunne føle deg energisk, oppløftet og oppladet.
Full av undring, beundring og velvære fra ytterst til inners og fra innerst til ytterst. 

Denne årstiden er det ekstra viktig med egenpleie og ro. Dette vil hjelpe til å redusere stress og å booste immunforsvaret ditt.

Vi har en tendens til ubevisst å binde oss når denne årstiden nærmer seg. Det kan gi mindre og større muskel spenninger og andre diverse plager. 

Begrensede plasser!

Booking nå: post@pranahuset.no 

Om det ønskes ha tilbringe helge på Pranahuset med overnatting. Ta direkte kontakt: post@pranahuset.no (Pris pr. døgn kr.400,-)

Litt om Mariam S. Mørkås:
Mariam er 46 år og er mamma for to barn på 10 og 20.

Da hun ble kvitt epilepsi i voksen alder og etter litt egenstudie, erfarte hun at indre ro, stabilitet og balanse i livet ga tydlige resultater. Med nysgjerrighet på seg selv og med gode rutiner er hun i dag helt frisk. 

Mariam har alltid vært nysgjerrig på livet, selvutvikling og mennesker som krysser hennes vei.

Hun startet sin praksis som fysikalsk aroma & muskelterapeut i 1999 og har siden praktisert dyptvevs og effleuragemassasje. I 2009 startet hun opp med Yoga & Pilates studio og driver idag Pranahuset AS. 

 

Litt om Trude Hagaseth´innspill:

Instrumental avspenning med fiolin

På instrumental avspenning skal du bare ligge rett ut i en behagelig posisjon på matten din, kanskje med en lavendelpute over øynene og et pledd eller to over deg. Mens du slapper helt av og lar pusten få flyte inn og ut akkurat som den vil, spilles det toner fra fiolinstrengene. Her trenger du bare å ligge helt i ro og kjenne på lydbølgene vibrere gjennom kroppen.

Du vil høre kjente og kjære toner fra eldre komponister, men også litt nyere og kanskje ukjent musikk.

Velkommen til 30 minutter med privatkonsert, i lune og rolige omgivelser.

 

Hjertelig velkommen til denne helgen du bare kan glede deg til og nyte🙏

 

BOOKE PLASS

 

Håper vi sees:)

Varm hilsen fra Mariam