Pranahuset logo
Inspirasjon

Inspirasjon

Motta vårt nyhetsbrev

Passer yoga for alle?
JAAA.. seff! Om du er helt "ny" eller har praktisert yoga en stund, så vil det for bestandig være noe nytt å lære... lære om oss selv, den kroppen vi har fått utdelt og sinnets mønster. Det vi lærer når vi praktiserer yoga, er å bli mer kjent med hvem vi opprinnelig er. Yoga kan også lære oss om hvordan vi håndtere livet og diverse livs situasjoner og faser. Kom i gang og kjenn deg mer tøyelig, sterk, vital og fokusert på det du ønsker å ha mer fokus på i livet ditt.
Strekk, tøy & bøy. For rygg, bryst og sidene!

Denne sekvensen vil hjelpe ryggen til å mykne. 
Brystet til å åpnes og sidene til strekke seg lang og tøyelig.
Ha gjerne en pute tilgjengelig slik at du kan ha den undre knærne om du trenger det.
LeddBevegelig..

..og pleiende øvelser for hender, føtter og tær. Ikke mye skal til før hender, fingre, føtter, ankler og tær liker disse øvelsene. De fortjener pleie og oppmerksomhet som resten av kroppsdelene, men blir kanskje ofte glemt i det stor kropps bildet. Bli med å kjenn etter selv. OG repeter så ofte du kan! Det blir mer og mer DIGG!! Lover! Besøk oss gjerne også på Pranahuset - Yoga & Pilates - Oasen i Sandvika som oser av koselig atmosfære og varm velkomst! Vi tilbyr timer og klasser som er individuelt designet og i mindre grupper.
Yoga på stol for hofter, rygg og skuldre
Sitter du mye?
Har du en krevende kontorjobb?
Har du lett for å sige ned i kontorstolen?
Føler du at du ila dagen blir sigen og tung i hode og mister energien?

Prøv diss øvelsene! 
De vil hjelpe til med å kjenne på ny kraft og fokus. 
Supert om du får dette til et par ganger ila dagen.Stående flyt og balanse øvelser
Bli god og varm med flytende overganger i forskjellige stående sekvenser. Bli med på litt balanse utfordringer og styrke for bena. La ryggen bli vridd og knadd. La hoftene bli myke og smidige. La skuldre få varmen og sirkulasjonen opp. Oppvarming/Solhilsen med modifikasjoner
Solhilsen er en av de beste øvelsene å ta om du skal gjøre noen strekk, tøy og bøy daglig, og gjerne til å starte dagen med. Superdigg!! Dagen kan kjennes styrkende både mentalt og fysisk. Legg til gode vaner og start nå! HofteMyk..
.. med enkle øvelser. Hvordan står det til med hotene dine, samt hofteleddsbøyer og sete? Litt stramt eller har du ikke tenkt noe særlig over det? Ofte vi går og kjenner murring i hofter, psoas kjennes for kort og irriterende og setet er liksom "tatt kvelden"! Det finnes mange råd og tips, det gjelder bare å repetere øvelser til vondtene eller plagene mildner.  Etter det, vedlikehold vedlikehold!!!
RyggFin..
..med en liten økt om dagen. Ikke mye som skal til før du har en sterk, myk og tøyelig rygg... En rygg du kan bære med strak stolthet ;) En rygg som har det godt. En rygg som har det godt når du sitter, står, går og bærer. God morgen og god dag videre
Denne lille serien på kun 8 minutter tar jeg meg tid til hver morgen. Godt å være "snill" og omsorgsfull med seg selv før dagens gjøremål, påkjenninger og utfordringer. Føler jeg får større kapasitet, mer ro i kropp og hode samt at jeg tar dagen som den kommer med åpne armer og nysgjerrighet etter en slik god start på dagen. Alt godt og god dag videre! SkulderGod
Håper du liker og får behov disse øvelsene.. I øvre del av ryggen og skuldrene kan det kjennes ofte stramt og trangt ut. Og det igjen går ofte ut over nakken og hodet.., og vi kan kjenne oss slitne med lite energi.. God økt!Hva betyr yoga for meg...
..ta en titt her og kanskje kjenner du noe igjen. Dette er et innslag som forhåpentlig vil bli mer oppklarende for de som lurer på hva yoga er, hva yoga betyr, hva yoga gjør osv.. Gjerne kommenter, lik og del. Om du ønsker å abonnere vil du automatisk få beskjed når videofilmer blir lagt ut. PS... det spøker ikke altså (ut i filmen kommer noe trillende;) HAha, det er min datter som sitter musestille i kroken mens jeg filmer! Her kommer det 15.- til 90 minutters filmer som strekker, styrker, vekker, åpner, tøyer og bøyer kroppen din. Og som påvirker sinnet og dagen din!Sommerkroppen skal vekkes og strekkes del 1
Etter noen late dager og kanskje ikke så mye strekk, tøy og bøy i sommer og ferien, håper jeg dette kjennes bra ut etterpå? Sorry om du blir distrahert av linselua Fibo. Han klarer ikke å holde seg unna mamma´n sin og kamera.. hehe! Beklager lyden.. Blir bedre på dette her etterhvert!

Klassisk fysikalsk massasje

Med denne massasjeformen vil du fort kjenne varme, flyt og energi. Samt dyp muskelavspenning. Massasje teknikker som punkt-akupressur, effleurage (strykemetoden) og dyptvevsmassasje er noe av det musklene, organene, vevet, cellene, huden og sansene kan forvente seg.

Mariam´s velvære & muskelterapi - massasje for kropp og sinn

Pranahuset har massasjetilbud innen: klassisk fysikalsk massasje, yoga massasje, effleurage og akupressur behandlinger. <b>Litt om meg:</b> Jeg har over 20 års erfaring med denne type behandling og er opptatt av psykisk, mental og fysisk helse & velvære. Jeg gikk på Akademiet for biofysiologi og ble ferdig sertifisert i 2000. Etter mange behandlinger i løpet av årene har jeg fått god kunnskap og erfaring med forskjellige plager klientene kommer for. Det er alt fra ledd, bindevev og muskel plager til sirkulasjons problemer til at kunden bare har behov for velvære og avspenning. Ubalanser i kropp og sinn er uløselig satt sammen med mentale og psykiske blokkeringer. Du vil føle en helhetlig behandling under og etter timen. Varmt velkommen!

Om kroppspresset og egen aksept

Ja, hvem skaper egentlig det stadig økende kroppspresset? Tenker dette er noe vi må ta innover oss og tenke nøye igjennom. Hva er det viktigste for barna våre? Er det viktigst å se perfekt ut eller ha det godt på innsiden?

Yin & bindevevs massasje

Med denne massasjeformen vil du fort kjenne varme, flyt og energi. Samt dyp muskelavspenning. Massasje teknikker som punktakupressur, effleurage (strykemetoden) og dyptvevs massasje er noe av det musklene, organene, vevet, cellene, huden og sansene kan forvente seg.